Ustanova Mali vitez - Fundacija za pomoč ozdravljenim od raka v otroštvu
Tel: 040/543-802 | info@ustanova-malivitez.si

Življenje je vrednota – The movie!

Sobota, 8. oktober 2022 ob 20h, Škofijska gimnazija Vipava

S plesnim multimedijskim projektom Življenje je vrednota pod častnim pokroviteljstvom gospe Vlaste Nussdorfer, nekdanje varuhinje človekovih pravic Republike Slovenije, smo ustvarili predstavo, ki se dotika tistih, ki se soočajo z boleznijo (RAK), ki se splazi v naša življenja tiho in spremeni vse – vzame pogum, smeh, čas … ko človek obnemi, obstane, otopi in išče odgovore, brska po svoji preteklosti, čuti strahin se boji prihodnosti.
Skozi gib in glasbo nas plesna predstava nagovarja, da razmislimo o življenju, bolezni, ljubezni in trpljenju, a vedno najdemo pot v svetlobo, cenimo trenutke in se zavedamo življenja kot univerzalnega darila.
Predstava je bila izglasovana za Naj plesni dogodek leta 2019 v okviru Naj plesne zvezde po glasovanju bralcev portala Paradaplesa.si med kar 33.000 glasovi. Filmska projekcija z živimi plesnimi vložki bo tokrat uprizorjena v kombinirani obliki, zato upamo, da boste plesalce nagradili z vašim aplavzom.
V živo plešejo Katja Vidmar, Sara Brčvak, Ana Mužič, Petra Ramovš, Kristi Kruusmaa, Katarina Gregorič, Špela Dolinar, tehnika – Albert Podrekar in Matej Šarf, produkcija – Albert Podrekar
Namesto vstopnine boste lahko na vhodu v dvorano podarili vaš prostovoljni prispevek, ki bo namenjen ustanovi Mali vitez – fundaciji za pomoč mladim, ki so preboleli raka. Fundacija skozi leta ohranja prvotno poslanstvo; pospešuje raziskave poznih učinkov zdravljenja raka pri otrocih, ozdravljenim blaži posledice zdravljenja – jim pomaga s tehničnimi pripomočki in jih podpira, da bi pridobili izobrazbo, ustrezno svojim sposobnostim. Vsako leto podeli nekaj finančnih podpor za šolanje in študij. V sklopu fundacije Mali Vitez organizirajo različna letovanja tako na morju, v hribih in v toplicah, ki so dostopna vsem Malim vitezom.