Ustanova Mali vitez - Fundacija za pomoč ozdravljenim od raka v otroštvu
Tel: 040/543-802 | info@ustanova-malivitez.si

Zahvala UMV ob naravni nesreči

V mirnih avgustovskih dnevih je nad širšem območjem Slovenije narava v nekaj trenutkih pokazala svojo uničujočo moč in marsikomu povzročila izjemno škodo ter posledično popolnoma spremenila življenje.

Silna moč vode je prizadela številne posameznike in družine ter opustošila njihove domove. Z veliko zaskrbljenostjo smo spremljali novice ter upali, da ste vitezi na varnem. Zdaj vemo, da je vodna ujma marsikomu med vami povzročila veliko skrbi, nekateri pa ste utrpeli tudi gmotno škodo, zato vas prosimo, da nam sporočite, če potrebujete še kakršno koli pomoč ali podporo.

Naše veliko spoštovanje in zahvalo izražamo ekipam nujne pomoči, civilni zaščiti in hrabrim gasilcem, ki ste se v izjemno težkih in nevarnih okoliščinah pogumno borili in reševali življenja. Z besedami komaj lahko izrazimo hvaležnost, ki jo čutimo ob vsem trudu, požrtvovalnosti in pogumu, ki ste ga izkazali med temi izzivi. Vaša nesebična predanost in srčnost sta v nas vzbudili občudovanje in globoko podporo.

V času odpravljanja posledic te velike nesreče se zahvaljujemo tudi  vsem drugim organizacijam, skupinam in posameznikom, še posebej vsem vitezom in njihovim prijateljem, ki ste s svojo enotnostjo, odločnostjo in neomajno voljo aktivno priskočili na pomoč tistim, ki so prizadeti, jim nudite pomoč, podporo in tudi tolažbo. Vaše neprecenljivo delo je svetel zgled človeškega sočutja in solidarnosti. Vsak trenutek, ki ga preživite na terenu, je izjemna izkaznica vaše plemenitosti in zavezanosti skupnosti.

Vaša nesebična  dejanja dokazujejo, da se v težkih trenutkih odprejo najsvetlejši deli človeške narave. Hvala vam za vaš trud, srčnost in neumorno delo. Naj vas spremlja občutek ponosa in zavedanje, da s svojim delom prižigate svetle žarke poguma, volje in novega upanja v življenja mnogih preizkušenih.

Upravni odbor Ustanove Mali vitez