Ustanova Mali vitez - Fundacija za pomoč ozdravljenim od raka v otroštvu
Tel: 040/543-802 | info@ustanova-malivitez.si

Veliki koraki malega viteza – dobrodelni koncert z Ditko in Ferijem Lainščkom

Vljudno vas vabimo na dobrodelni koncert ob jubilejih ustanove Mali vitez v nedeljo, 8.10.2017 ob 18.00, v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma. Vstopnice so na voljo na vseh mestih prodajne mreže Cankarjevega doma. Mali vitezi si zagotovijo brezplačno vstopnico s prijavo na info@ustanova-malivitez.si ali s klicem v tajništvo ustanove 040 543 802.

DITKA in Feri Lainšček – »Ne bodi kot drugi« – uglasbena ljubezenska lirika.

ZASEDBA NA ODRU:
Ditka, glavni vokal, akustična kitara
Gorazd Čepin, klaviature, spremljevalni vokal
Feri Lainšček, govor in interpretacija poezije
Jure Praper, električna kitara
Ilj Pušnik, kontrabas
Danijel Hartman, tolkala, spremljevalni vokal

TEHNIČNA EKIPA:
Jelka Čepin
Eva Čepin

Za ustanovo Mali vitez je leto 2017 jubilejno, saj obhaja 30. obletnico delovanja Ambulante za pozne posledice na Onkološkem inštitutu, 20-letnico ustanovitve Fundacije za pomoč mladim, ozdravljenim od raka, in 15-letnico Sveta Malih vitezov.

Ustanova Mali vitez je edina nevladna organizacija v Sloveniji, ki se ukvarja s posledicami zdravljenja raka v otroštvu. Ker je za ozdravljenje potrebna intenzivna terapija v posebej ranljivem življenjskem obdobju, so neugodne posledice zdravljenja lahko opazne že ob koncu zdravljenja in motijo nadaljnji razvoj mladih ter otežujejo življenje tudi v odrasli dobi. Slovenske raziskave so ugotovile, da ima kar dve tretjini nekdanjih bolnikov telesne posledice zdravljenja, 83 % nekdanjih bolnikov pa čustvene težave, ki se odražajo v introvertiranosti in motijo uspešno socialno vključevanje v prijateljske mreže, partnerske zveze ali ovirajo uspešnost šolanja in doseganje finančne neodvisnosti.

Namen in hkrati cilj Ustanove sta podpora ljudem pri premagovanju ovir, ki jih doživljajo zaradi poznih posledic raka v otroštvu ali adolescenci. Pomagajo jim z denarnimi prispevki k nakupu pripomočkov za lajšanje telesne invalidnosti, za njihovo izobraževanje in za aktivnosti, ki spodbujajo psihosocialno podporo malih vitezov med seboj (skupinske rehabilitacije, druge dejavnosti).
Vizija ustanove je, da bi mladi ljudje, ki danes še potrebujejo pomoč, dozoreli v osebe, ki bodo dajale podporo prihodnjim generacijam malih vitezov.

Mlada glasbenica Ditka in pesnik Feri Lainšček s spremljevalno zasedbo predstavljata svoj skupni projekt uglasbene poezije. Na koncertu se bosta prepletali ljubezenska lirika in avtorska glasba.

Sodelovanje Ditke in Ferija Lainščka sega v leto 2013, ko je Ditkin oče Gorazd Čepin uglasbil pesem Ne bodi kot drugi. Ta pesem je postala velika uspešnica in naslovna pesem Ditkinega prvega albuma, na katerem je poleg uglasbene poezije Ferija Lainščka, Toneta in Marka Pavčka še pet avtorskih pesmi v angleškem jeziku.

Ditka in Feri se zadnja tri leta uspešno predstavljata z glasbeno-literarnimi dogodki po vsej Sloveniji. K nadgradnji skupnega nastopa je prispeval novi album Ne spreminjaj me, ki je izšel septembra 2016. Na njem je deset uglasbitev pesmi Ferija Lainščka, za katere sta glasbo napisala Ditka in Gorazd Čepin.

S svojo avtorsko glasbo se je glasbenica večkrat uspešno predstavila v tujini.
Leta 2013 je bila njena pesem Dreamer uvrščena v finale priznanega tekmovanja v Angliji (UK Songwritting Contest), v kategoriji Singer/Songwriter. Ditka je med drugim nastopila še na Dunaju, v Bratislavi, Sofiji, maja 2016 pa se je kot prva ženska izvajalka predstavila na največjem kantavtorskem festivalu Exposure na Hrvaškem v Veliki Gorici.
Leta 2014 je z avtorsko pesmijo Silence postala zmagovalka natečaja 30 Years For You Radia SI.

Več o Ditki lahko preberete na www.ditkamusic.com kjer lahko prisluhnete njeni glasbi.
Povežite se z njo še na facebooku (ditkamusic), youtube (ditkamusic) in instagramu (ditkamusic).