Ustanova Mali vitez - Fundacija za pomoč ozdravljenim od raka v otroštvu
Tel: 040/543-802 | info@ustanova-malivitez.si

Tolmin

Tako kot vsako leto v poletnem času, je bila s strani fundacije Mali Vitez tudi tokrat organizirana tedenska rehabilitacija v Tolminu. V tem letu, se nas je na rehabilitaciji zbralo 14 udeležencev.

Glede na vremenske razmere, smo se  sproti dogovarjali o dnevnih aktivnostih, ki se je bo posameznik udeležil. Tako so se nekateri odločili za kolesarjenje do Kobarida, kjer so si ob poti ogledali številne kulturno-zgodovinske znamenitosti iz prve in druge sv. vojne. Drugi udeleženci so se z agencijo Azimut dogovorili za vodene športne aktivnosti (soteskanje, spust s kajaki po reki Soči, pohod v bližnje hribe do Vodil vrha,…). Ogledali smo si znamenito cerkvice na Javorci posvečene padlim avstro-ogrskim branilcem tolminskega bojišča soške fronte iz 1.sv vojne, odkrivali lepote Tolminskih korit in drugih kulturno zgodovinskih znamenitosti v okolici. Povzpeli smo se tudi na bližnji grad nad Tolminom, najpogumnejši  pa smo skočili v ledeno mrzlo Sočo 🙂

V popoldanskih urah, smo odigrali odbojko na mivki, ob večerih smo se ob družabnih igrah, remiju, taroku,… prijetno družili. Ob namizni igri activity, kjer je potrebno sodelovanje med tekmovalci pa prijetno nasmejali iznajdljivosti vseh sodelujočih. Na taboru sem spoznal nove udeležence, s katerimi smo navezali nove prijateljske vezi.  V naslednjem letu se že veselim prijetnega in za nas predvsem koristnega srečanja v Tolminu, kjer krepimo in združujemo gibanje/motoriko, pozitivno druženje in medgeneracijsko sodelovanje.