Ustanova Mali vitez - Fundacija za pomoč ozdravljenim od raka v otroštvu
Tel: 040/543-802 | info@ustanova-malivitez.si

Srečanje malih vitezov v Prekmurju – 27.5.2017

Narava se je že dodobra prebudila, zato je čas, da se ”prebudimo” tudi mi. Ker smo najbolj ”sveža” regionalna skupina Ustanove Mali vitez, smo dali pobudo, da bi letošnje srečanje organizirali v Prekmurju, ki slovi po domačnosti in preprostih, toplih ljudeh. Člani naše regionalne skupine se bomo potrudili, da boste to tudi začutili. V Beltincih se dobimo v soboto, 27. maja 2017, kjer vas ob 10. uri pričakujemo pred gradom. Po skromni pogostitvi, ki vam jo pripravljamo člani naše skupine, bo sledil ogled razstav: Starodobna kolesa v Prekmurju, Zgodovina zdravstva in Grofičin salon (vse v našem gradu). Po razstavah nas bo prijazno popeljala turistična vodička. Po tem nas bo pot vodila v Renkovce (približno 5 km iz Beltincev), kjer si bomo ogledali, kako raste najboljši paradižnik Združenja Lušt, lahko pa si ga boste tudi kupili. Sledila bo pot nazaj do naše končne destinacije – Otoka ljubezni v Ižakovcih, romantičnega kotička ob reki Muri. Tam nas bo čakal prekmurski bograč in še kakšne dobrote. Sami si boste lahko ”spajali” kruh ob ognju, se zapeljali z brodom čez reko Muro, si ogledali mlin, predvsem pa bo tudi čas za klepet in druženje.

Veseli bomo, če boste prišli v čim večjem številu oziroma kot pravi naš prekmurski pozvačin: Prijte fsi, šteri ste od kolena menši pa od podplata vekši …

Prosim, da se zaradi organizacije dogodka prijavite najpozneje do ponedeljka, 8. 5. 2017, s prijavnico na naslov Ustanove ali pa na elektronsko pošto: info@ustanova-malivitez.si.

Prijavnica (PDF)

Če je kdo vegetarijanec, naj to sporoči ob prijavi.

Katja Horvat, vodja prekmurske skupine