Ustanova Mali vitez - Fundacija za pomoč ozdravljenim od raka v otroštvu
Tel: 040/543-802 | info@ustanova-malivitez.si

Rehabilitacija v toplicah

Juuhhuuu, je končno prišla ta težko pričakovana sobota, 19. oktobra 2013. Mi, stalni udeleženci toplic, štejemo leto od marca do oktobra …! Vreme nam je bilo letos izjemno naklonjeno, vse dni in noči je bilo prijetno toplo.

Vsakokrat znova me preseneti, da se ne naveličamo obiskovati enega in istega kraja, kar niti ni čudno, saj smo vitezi tisto, kar nas vleče sem. Vedno je malo drugače, kakšen nov obraz, ki se ga razveselimo, ter veliko starih prijateljev, s katerimi si imamo veliko povedati.

Pa da ne dolgovezim, prvi dan je bil kot po navadi, namenjen namestitvi v apartmaje, ogledovanju, kdo je že prišel, kdo zamuja, pozdravljanju in ogledovanju, kje je kdo nastanjen.

Sončno nedeljo smo nekateri izkoristili za sprehode, drugi za kopanje, tretji za raziskovanje okolice … kakor kdo želi. Ob 19. uri pa seveda uvodno srečanje in spoznavanje »novih« v Zeleni dvorani appart hotela Rosa. Zbrali smo se skoraj vsi (64), tudi tisti, ki so prišli prvič in so bili nastanjeni v hotelu. Uradni del smo prav na hitro zaključili, saj smo imeli v našem apartmaju »golaž party«. Tako fletno je bilo videti, kar v grozdih smo viseli na terasi, vsak s svojo skodelico in žlico. Jure nas je razveselil s svojo kitaro, ko se je naveličal, je poprijel Tomaž, ki obvlada tudi orglice, tako da so urice kar bežale.

Naslednji »odklop« je bil v torek, ko nas je naša Svetlana razveselila s tremi veeeelllikimi tortami, ponovno je bil razlog za žur! Svetlana, se toplo priporočamo … še kdaj!

Ni še konec veselja, naši pridni člani dolenjske skupine oktobra vedno priskrbijo kostanj, zato smo v četrtek na teraso privlekli dve veliki ponvi, se vse popoldne zabavali ob rezanju kostanja, nato počasi pekli tistih sedem kg … se nam je dogajalo. Ha, ha. Kostanjev piknik je uspel kot pač vedno! Seveda je bilo premalo stolov, pa smo se razporedili kar na dekice po travi. Smehu in zabavi kar ni bilo konca, prvi so omagali okrog polnoči, najvzdržljivejši smo vztrajali do druge ure zjutraj, potem pa je sledil še nočni zajtrk!

Toliko na kratko o toplicah! Dobrodošli, novi vitezi, ne se nas »starih« ustrašit!
Marjeta Grum (2013)


»Fundacija mi veliko pomeni, ker imam več časa zase in spoznavam nove prijatelje. Lažje si privoščim terapijo in se sprostim, predvsem mi toplice veliko pomenijo.«

(Darinka Nahtigal)

»Veliko mi pomeni, da sem skupaj s prijatelji, s katerimi se dobro razumem. Skupaj kuhamo, si izmenjujemo razne recepte, hodimo na sprehode, plavamo, hodimo na razne terapije, ki nam veliko pomenijo, ter se ob večerih skupaj zabavamo. Druženje v toplicah je naše zdravilo, popolnoma se sprostim in si želim, da bi tako trajalo še veliko let.«
(Zvonka Mlakar)

»Moje druženje z malimi vitezi v Termah Olimia in spoznavanje novih prijateljev name vpliva pozitivno.«
(Svijetlana Vsiljević)