Ustanova Mali vitez - Fundacija za pomoč ozdravljenim od raka v otroštvu
Tel: 040/543-802 | info@ustanova-malivitez.si

Rehabilitacija na morju

V sončnem sobotnem popoldnevu sem se kar naravnost iz službe odpeljala novim dogodivščinam naproti. Vožnja me je malo utrudila, saj sem bila pokonci od pol petih zjutraj, v službi pa tudi nisem počivala! Ker sem se prvič vozila po tem delu Krka, sem imela nekaj dela s telefonskimi klici, da sem našla ta naš Celjski dom. Seveda se ga z lahkoto najde, saj je ob cesti, pa vendar … Dom ima čudovito lokacijo, je prav na začetku sprehajalne mestne poti, okrog in okrog je veeeellliiik travnat vrt, z mrežo za odbojko ter z lepimi, starimi drevesi, ki nudijo prijetno senco. Pričakal me je res prisrčen sprejem izredno prijaznega osebja, namestila sem se v prijetno sobico s pogradom in dvema posteljama. Ker smo vitezi že veliki, ha, ha, smo bili v sobah s prekrasnim razgledom na goro samo po dve osebi. Na hodniku pred sobami so veliki hladilniki, da si lahko karkoli shraniš vanje.

Ko smo se zbrali pri prvem skupnem obedu, so nas kuharice vprašale po naših željah in moram pohvaliti njihov odlični izbor hrane. Vseh osem, kolikor nas je letovalo, smo se v en glas odločili za celotedensko »ribjo pojedino«. Njammmmi!

Do lepo urejene, brezplačne plaže je le dvajset korakov, tako da je izredno primerna tudi za tiste, ki so gibalno omejeni.

Večere smo preživljali ob družabnih igrah, opazovanju oz. nastopanju otrok, ki so tam preživljali šolo v naravi, se zvijali od smeha ob njihovih nastopih, ko so imeli izbor miss in mistra Baške. Večkrat smo šli tudi na večerno pohajkovanje ob obali, si ogledovali reči na stojnicah ter seveda komentirali dogajanje okrog nas. V enem izmed teh večerov se je pet vitezov odločilo, da si bodo privoščili celodnevni izlet. Boštjan se je ponudil, da bo šofer, s kuharicami so se dogovorili, da jim pripravijo lunch pakete. Navsezgodaj zjutraj so se odpeljali na izlet s trajektom do Lošinja, tam so si najeli čoln in ves dan uživali v morskih dogodivščinah.

Teden je kar prehitro minil, prav težko smo se poslovili ter si seveda obljubili, da se naslednjega septembra zagotovo ponovno najdemo v Baški.

Hvala Fundaciji Mali vitez, ki nam omogoča te prijetne počitnice, kjer se sklepajo tako trdna prijateljstva.
Marjeta Grum (2013)