Ustanova Mali vitez - Fundacija za pomoč ozdravljenim od raka v otroštvu
Tel: 040/543-802 | info@ustanova-malivitez.si

Poročilo o skupinski rehabilitaciji v Termah Olimije

Na uvodnem sestanku (2.10.) smo se zbrali v polnem številu. Predsednica Sveta UMV Vanja Gruden nam je predstavila tedenski program aktivnosti.

3. 10.
Žal je prisotnost psihologinje odpadla, nekateri smo se veselili pogovorov … upamo, da se nam naslednjič pridruži.
Udeležili smo se individualnega merjenja analize telesne sestave, bilo je zanimivo in poučno. Po pogovorih z  vitezi  je bilo vsem všeč izvedeti nekaj novega.

4. 10.
V zvezi z rezultati merjenja smo imeli predavanje o zdravem načinu življenja in prehrane.

5. 10.
Jutranja rekreacija – pohod z nordijskimi palicami. Gospa Mateja je vadbo prilagodila tudi za gibalno ovirane, predihali smo se in vmes malo meditirali.

6. 10.
Telovadbe v bazenu Relax  smo se skoraj polnoštevilno udeležili, animatorka je bila prijetna, navsezgodaj smo se dobro razmigali.

7. 10.
Večina nas je odšla na kosilo v okoliške restavracije, popoldan smo bili veseli  Vanje Gruden in Andreja Verderberja, ki sta prišla pogledat, kako se imamo. Zvečer srečanje vitezov v Lipi.

8. 10.
Pospravljanje, pakiranje in skupna kavica v Lipi, objemčki in domov. Večina je šla vsak dan na različno dolge pohode (kolikor kdo zmore) … Stolp ljubezni, Stolp zdravja, Jelenov greben …
Simon Vene je imel eno popoldne osnove igranja kitare, Matica Polška je res navdušil, ostali smo raje uživali ob poslušanju.
Ob večerih smo se družili ob različnih  igrah, se obiskovali in se predvsem veliko pogovarjali o težavah, ki jih imamo, ne samo zdravstvenih … kar takih, življenjskih.
Hvala Ustanovi Mali vitez, da nam omogoča rehabilitacijo in druženje, nekaterim vitezom je to edini oddih, ki si ga lahko udeležijo. Velika večina nas je bila zelo zadovoljna s programom, ki ste nam ga omogočili, posameznikom pač ni mogoče ustreči.

Marjeta Grum