Ustanova Mali vitez - Fundacija za pomoč ozdravljenim od raka v otroštvu
Tel: 040/543-802 | info@ustanova-malivitez.si

Namenitev dela dohodnine za donacijo Ustanovi Mali vitez

USTANOVA MALI VITEZ je na seznamu nevladnih organizacij, ki so upravičene do donacij iz namenitve dela dohodnine, kar pomeni, da nam lahko podarite do 1 % (zaokroženo na desetinko odstotka) svoje dohodnine. Gre za dohodnino, ki ste jo državi že plačali, s to potezo pa se samo odločite, komu naj država ta odstotek nameni. Za vas osebno to ne pomeni nobenega dodatnega stroška, le nekaj dobre volje, da izpolnite obrazec.

Veseli bomo, če boste del dohodnine namenili naši Ustanovi Mali vitez, fundaciji za pomoč ozdravljenim od raka v otroštvu, saj bomo vsa pridobljena sredstva porabili izključno z namenom izvajanja našega poslanstva. Za podporo, ki ste nam jo v obliki deleža svoje dohodnine v preteklosti že namenjali, se vam že vnaprej iskreno zahvaljujemo.

Vsi, ki bi želeli del dohodnine podariti Ustanovi Mali vitez, to lahko storite na dva načina:

  • Obrazec za namenitev dela dohodnine (dobite tukaj: OBRAZEC za dohodnino) izpolnite z vašimi podatki, pristojnim finančnim uradom in % dohodnine, ki ga želite nameniti (podrobna navodila v pdf). Izpolnjen obrazec nato odnesite ali pošljite na pristojni finančni urad. Seznam finančnih uradov najdete tukaj.
  • Če imate digitalno potrdilo, lahko zahtevo za namenitev kadar koli oddate preko elektronskega poslovanja FURS eDavki na spletni strani: http://edavki.durs.si.

Več informacij v zvezi z namenitvijo dela dohodnine nevladnim organizacijam si lahko preberete na spletni strani (tukaj).