Ustanova Mali vitez - Fundacija za pomoč ozdravljenim od raka v otroštvu
Tel: 040/543-802 | info@ustanova-malivitez.si

Promocija namenov in dejavnosti ustanove

Delo regijskih skupin malih vitezov, Gibanje za male viteze in drugi promocijski dogodki 2018

  • Regijske skupine so izvajale svojo utečeno dejavnost (medsebojno obveščanje o dogodkih v organizaciji ustanove, srečanja in sestanki malih vitezov regijskih skupnosti). Leta 2018 so se mali vitezi iz Zasavja povezali v novo regijsko skupino. Mali vitezi iz različnih regij so sodelovali tudi pri načrtovanju in izvedbi skupnih dejavnosti ustanove v letu 2018.

Z naslovom Gibanje za male viteze smo poimenovali dva povezana dobrodelna projekta v korist ustanove: Življenje je vrednota in 42 maratonov v 42 dneh.

  • Katja Vidmar in Albert Podrekar sta s skupino odličnih mladih plesalcev pripravila multimedijsko plesno predstavo Življenje je vrednota. Po premieri v dvorani Španskih borcev v Ljubljani leta 2017, so s predstavo gostovali v različnih slovenskih krajih. V letu 2018 so uprizorili 10 predstav na 7 različnih odrih. Ustvarjalci so, enako kot leto poprej, podarili ustanovi izkupiček prodanih vstopnic po vsaki uprizoritvi. Hkrati so ponudili Malim vitezom priložnost, da spregovorijo o sebi in o ustanovi ob zaključku
  • Ultramaratonec, Bogomir Dolenc je tudi že leta 2017 pritegnil male viteze za sodelovanje v pripravah za športno-dobrodelni projekt 42 maratonov v 42 dneh. Projekt bil izveden v obdobju od 25. avgusta do 5. oktobra 2018, ko je ultramaratonec pretekel skupaj 1772 km dolgo traso v 42 zaporednih dneh. Tekač je startnine in druge prostovoljne prispevke, zbrane na prizoriščih maratona, namenil za dejavnosti Ustanove Mali vitez. Prav tako si je prizadeval za donacije podjetij in športnih organizacij v korist malih vitezov. Vzporedni cilj tekača je bila vseslovenska promocija gibanja za krepitev zdravja vseh generacij. Na prizoriščih maratona so potekale številne spremljevalne prireditve z vzgojnimi, kulturnimi in športnimi vsebinami, ki so jih organizirale lokalne skupnosti. Mali vitezi so se na dogodkih predstavljali s tiskanim promocijskim materialom, s svojimi zgodbami in simboličnimi zahvalnimi darilci, ki so jih izdelali na petih predhodnih ustvarjalnih delavnicah. Nekateri mali vitezi, ki so to zmogli, so se pridružili tekaču in z njim pretekli del trase v dolžini, ki je ustrezala njihovi  telesni pripravljenosti. Vsi mali vitezi, prisotni na  posameznih prizoriščih pa so spremljali Bogomira  s hojo ali tekom zadnjih nekaj deset ali sto metrov trase do dnevnega cilja.
  • Mali vitezi so pripravili in izvedli predstavitev ustanove na nekaterih  božično-novoletnih prireditvah in dogodkih 2018 (v Celju, Črni na Koroškem, Slovenj Gradcu, na Vranskem in v Luksemburgu) in
  • sodelovali pri pripravah za tradicionalno božično novoletno prireditev Ustanove Mali vitez 2018/2019 (izvedena: 5.1. 2019 v Ljubljani, Festivalna dvorana).

Sodelovanje s sestrskimi nevladnimi organizacijami

Ustanova Mali vitez je  članica Združenja slovenskih organizacij bolnikov z rakom ONKO.net in je sodelovala v nekaterih aktivnostih, ki so jih pripravile sestrske organizacije združenja.