Ustanova Mali vitez - Fundacija za pomoč ozdravljenim od raka v otroštvu
Tel: 040/543-802 | info@ustanova-malivitez.si

Sprejem pri predsedniku RS Borutu Pahorju ob 20-letnici delovanja Ustanove Mali vitez

Ob 20-letnici delovanja naše ustanove je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor 4. oktobra 2017 v Predsedniški palači priredil sprejem. Ustanovi Mali vitez je v znak globokega spoštovanja v imenu države in ljudi za njen dvajsetletni nesebičen prispevek družbi Republike Slovenije poklonil posebno protokolarno priznanje, zastavo Republike Slovenije, ki je poseben simbol naše enotnosti.
Dr. Lorna Zadravec Zaletel se je v imenu Ustanove in malih vitezov predsedniku republike zahvalila za izkazano čast. Prejeto priznanje je za Ustanovo velika čast, hkrati pa spodbuda in obveza za nadaljnje delo.
Sprejema so se poleg vitezov in članov upravnega odbora udeležili tudi nekateri dobrotniki in umetniki. Zahvala pa naj preko teh besed doseže prav vse, ki ste v teh dvajsetih letih kakor koli pomagali uresničevati naše poslanstvo.
Posebno zahvalo je predsednik namenil tudi ustanoviteljici fundacije dr. Berti Jereb, ki je poudarila, da imajo Mali vitezi v srcih rane, ki rodijo bisere.

Foto: Daniel Novaković/STA

Foto: Daniel Novaković/STA

Spodnji link vas popelje do video/avdio dokumentacije svečanosti v predsedniški palači: govorov Lorne Zadravec Zaletel, predsednice ustanove Mali vitez, Berte Jereb, ustanoviteljice ustanove Mali vitez, Boruta Pahorja, predsednika države RS in nastopa malih vitezov.

http://www.up-rs.si/up-rs/uprs.nsf/objave/C45EFA61CF29FF2EC12581AF002605B0?OpenDocument